Geschiedenis garage D.J.C. Verkerk in Tiel

In 1986 begon Dirk Verkerk zelfstandig aan de Sportparklaan in Tiel. Aan het eind van dat jaar verkasten hij en zijn vrouw wat wonen en werken betreft naar het Zoelensepad. Twee jaar later lieten ze hier een nieuwe garage bouwen. Onder het dak van de garage kwam ook een wasserette. Een al eerder bestaand benzinestation was in 1986, toen ze er gingen wonen, overgenomen.

Na de ambachtsschool deed Dirk Verkerk vier jaar ervaring op in een Renault garage maar hij breidde zijn kennis vooral uit – na zijn militaire diensttijd – als monteur in de wegenbouw. Kranen, shovels, kipwagens, op een bepaald moment, kende hij alles door en door. "We maakten zelf ook machines, zoals transportbanden en zelfs een speciale vrachtwagen hebben we opgebouwd", zegt Verkerk.

In 1986 begon hij dus voor zichzelf in een eenvoudige ruimte aan de Sportparklaan in Tiel. Tot eind 1986 bleef hij daar gevestigd. In de nieuwe garage aan het Zoelensepad werd in de loop der jaren het team uitgebreid met vier monteurs en een kantoormedewerkster. Het team is door de jaren heen altijd hecht en goed op elkaar ingespeeld geweest. Het is ook altijd een vrij jong team geweest. Verkerk: "Jonge monteurs kun je veel leren en je kunt ook – om zo te zeggen – goed jouw manier van werken op ze overbrengen." Na een jaar of acht tot tien namen ze vaak afscheid. "Kon ik wel begrijpen. Ze hadden veel ervaring gekregen en gingen dan eens elders kijken.’"

Tegenwoordig zit er veel elektronica in auto’s. Dirk Verkerk is wat dit betreft absoluut niet afhankelijk van de ’jonkies’. "Cursussen van Bosch volg ik graag. Al die veranderingen en nieuwigheden werden me nooit te veel. Juist dat ’erbij leren’ vond ik een van de leukste dingen van het vak."